DSC 0775

To klasser fra Østermarkskolen fangede 294 fisk ved Farsø Sø

Tirsdag i uge 39 var 18 elever fra 4 b og torsdag 19 fra 4a på skolefisketur ved skønne, men let grønne, Farsø Sø. B-holdet fangede 128 skaller og 16 aborrer mens a-holdet snørede 134 skaller og 16 aborrer. Så begge klasser fiskede forbavsende flot og holdt samme høje niveau – Aborrerne blev nænsomt genudsat, mens skallerne blev gokket som forlangt i Vesthimmerland Kommunes tilladelse til fiskeriet. Altså biomanipulation i børnehøjde.

Vejrmæssigt var der dog stor forskel på de to dage: Om tirsdagen regnede det uafbrudt, men det bemærkede de unge deltagere dårligt nok, fordi fiskeriet stjal al deres opmærksomhed – og fordi deres turleder begge dage, Sofie, havde sørget for, at de var klædt fornuftigt på. Sofie og kollega Lasse stod generelt for en fremragende planlægning: De opsatte en sk. tarp (shelter af teltdug) og medbragte 3 trangia’er, så der kunne koges nudler og brygge kakao til at skylle lækre, medbragte kager ned med.

Om torsdagen var det tørvejr og lune solstrejf mellem drivende skyer fra NØ, så der ved perfekt læ ved fiskepladsen. Igen var der masser af fiskelyst, hyggeligt samvær, tarp og trangia’er, kager og kakao. Om torsdagen afløste Bente Lasse - og vores Heidi var med som en helt uvurderlig hjælper begge dage. Ligesom ved de foregående ture var det især pigerne, der fiskede mest effektivt og som hurtigt fik tjek på både agning af de vridende orm og afkrogning af de mange sprællende fisk – Forhåbentlig finder nogle af de talentfulde tøser ind i Trends juniorklub. Det ville være helt fantastisk!

Det hører med til historien, at suveræne Sofie brugte de flotte fangster dagen derpå i klassernes matematik -timer, så det er derfor, vi har godt styr på den store samlede fangst. – Og sidst men ikke mindst sendte Nordjyske Medie fotograf Henrik Bo ud torsdag for at forevige begivenheden og det resulterede (mandag 3/10) i en velskrevet to-siders artikel begået af Nadia Hansen i landsdelens store avis.