Image0000001(93)

Råhygge, storfangere og Årets Junior

Traditionen tro sluttede juniorafdelingen fiskeåret med julestue i klubhuset. Mens vi hyggede med slik og kager, snakkede vi om årets mange spændende ture, hvor storfangerne kunne vælge diverse endegrej fra vor velfyldte og generøst sponserede præmie-kiste. Her er listen over alle de dygtige storfangere i 2023:

11 undermålere blev genudsat og Karl fik en havørred på 56 cm. på kysturen til Ertebølle Hoved primo april

Karl blev igen storfanger ved gedde-primieren med dagens eneste fisk ved Lille Sjørup Sø

Ugen efter blev Benjamin årets sildekonge med 9 flotte sild ved Kanaløen i Randers Fjord

Sebastian nappede to hornfisk på ”vandprop” og en selvbunden Kobberbasse ved Assens i Mariager Fjord

Temaet på Lystfiskeriets Dag var som vanligt ”Familiefiskeri” og Bastian ´blev storfanger med 47 skaller

På karpeturen i starten af juni til gadekæret i Fjelsø var det Aksels tur med 6 skælkarper og en rudskalle

Tidligt på efteråret var vi igen ved Fjelsø Sø. Sebastian brillerede med 13 karper, 12 karusser og 1 skalle

På en skalletur til Farsø Sø landede Noah en sin første gedde, mens han trak en kroget skalle i land

En geddetur til Farsø Sø gav del pæne gedder. Aksel tog den største på 86 cm – på en lille ormekrog!

På endnu en tur til populære Farsø fangede Felix skaller på samlebånd og blev storfanger med 40 stk.

Årets sidste tur gik til Nørreris P&T, hvor Sebastian inspireret af Heidi fik en fin regnbue på Powerbait.                                                                    

- Der blev selvfølgelig også fanget færre og masser af mindre fisk af de øvrige deltagere på turene og flere af juniorerne tog også selv på fisketure sammen med forældre og pårørende – og vi havde også nogle nul-ture og aflysninger pg.a. vejret. Det kan naturligvis ikke undgås, når vejret er modspiller. – Desuden har vi lært at knytte de stærkeste fiskeknuder, lavet gedde- og fladfiskeforfang, bundet en håndfuld frække fluer og fremstillet er par flotte blink på efterårets klubaftener.

Vi mindedes selvfølgelig også vort store ”skole-fiskeri”, hvor 12 4. klasser - i alt 250 elever - fra syv af kommunens skoler befriede Farsø Sø for 2000 skaller, genudsatte 400 aborrer og en håndfuld glubske gedder – og hvor 95 % af børnene fangede deres livs første fisk – Det var stort!

Vi sluttede med at hylde ”Årets Junior” og Karl var et oplagt valg. Efter tre års medlemskab er han blevet en dygtig og meget flittig og alsidig fisker og han er desuden en god kammerat, der altid er parat til at hjælpe sine nye fiskevenner – en rigtig sød og rar fyr! – Som bevis på den ærefulde titel fik han et sæt luksus-fluebindings-værktøj med et lækkert stik sponseret af tidligere bestyrelsesmedlem Christian Holm – og selvfølgelig et af formand Pers fornemme, unikke og meget attraktive ”Årets Junior”-blink.

Og husk: Vi har altid plads til nye medlemmer mellem 10-18 år – Som det nok fremgår, er vi en af landets mest aktive juniorafdelinger.

Til slut ønsker vi alle medlemmer af Trend Å Lystfiskeriforening, foreningens venner og selvfølgelig juniorafdelingens mange uundværlige hjælpere og glade givere - samt et stort KNÆK OG BRÆK for det nye fiskeår!