Image0000001(32)

Kaper og karusser vekslet til gedder, aborrer og skaller

Som lystfisker skal du være omstillingsparat, hvis du vil have fuldt udbytte af din færden med fiskestangen midt ude vor skønneste natur. Det var sidste weekend et godt eksempel på!

Lørdag havde vi nemlig planlagt den årlige Hyttedag, hvor vi maler og rengør vor lille, hyggelige hytte ved Gunderup samt buskrydder en fiskesti langs åen, så juniorerne kan fiske uden forhindringer, når havørrederne snart vandrer op fra fjorden – men 30 mm regn satte en stopper for den aktivitet.

Søndag skulle vi egentlig fange karper og karusser i det hyggelige gadekær i Fjelsø, men det kolliderede med landsbyens sommerfest, så vi endte ved Farsø Sø i stedet.

Vi startede med skallemede med det lette grej, hvor især Christian brillerede – men da Felix og hans far hurtigt landede en fin lille gedde, blev der rigget om til grovere redskaber og frække jigs.

Ikke nogen dum ide! Aksel og HP fik hurtigt en gedde hver på samme plads – og da de gik om til det lille afløb fra søen, stod gedderne nærmest i kø. I løbet af et hektisk kvarter fangede HP 2 gedder og Aksel en mere. Gedderne huggede inden for nogle få kvadratmeter – livlige fisk på 60-85 cm! Så det blev endnu en spændende dag ved den fine – men noget grønne – parksø i Farsø, hvor HP blev dagens storfanger.

Nu prøver vi selvfølgelig at arrangere en ny Hyttedag og en karpetur inden længe!