L1020525

Hornfisketur til Mariager Fjord

I maj måned kommer titusindvis af hornfisk på bryllupsrejse til de smukke danske kyster, hvor man se de lange, elegante, blanke fisk lyne og glimte til vandoverfladen, når de parrer sig tæt ved land. Det er i sig selv en fed naturoplevelse og - hvis vind, vejr og vand er i orden, er chancerne for fangst som regel gode.

Desværre har coronaen lagt en dæmper på interessen for vore fisketure, selvom smittefaren er minimal udendørs. Brødrene Benjamin og Sebastian er dog som regel friske til at tage med; denne gang i selskab med lillesøster Camilla og med deres naturglade mor, Tina, som chauffør. Desuden deltog vor unge, erfarne medinstruktør, Emil, og undertegnede.

Spændingen steg, da vi allerede så flere gydende hornfisk, mens vi riggede til med små gule bobleflåd og en Kobberbasse for enden af forfanget, Heldigvis havde Benjamin husket sin flueæske med de fluer, vi nåede at binde, inden vi lukkede klubaftenerne ned – og der var bl.a. et par Kobberbasser, som er meget nemme at binde, men magiske til både hornfisk og kystørred.

Det gik da heller ikke mere end 5 minutter før Sebastian havde fat i en mindre havørred, men den undslap desværre helt inde i strandkanten. Men han havde fundet melodien og landede derefter 3 fine hornfisk i rap. – Det gik lidt mere trægt fort Benjamin, men da vi udskiftede hans forfang af gul fletline med en længde glasklar nylonline, landede han også en hornfisk i fin stil og mistede lidt senere en til, da den sprællende fisk skulle hives på land.

Emil, der startede i klubben som junior for en halv snes år siden, beviste, at øvelse gør mester: Han landede rutineret hele 8 hornfisk på sin farlige Kobberbasse. Den gamle juniorleder viftede lidt med sin fluestang ind imellem at han assisterede brødrene og han fik 3 fine hornfisk med hjem til røgekassen.

Samtidig var vejret omsider blevet lunt og solen skinnede mellem de drivende skyer. Så det blev en af de fede fisketure med godt vejr og fangst til os alle.

De, der blev hjemme, gik glip af en herlig tur til kysten med bidevillige hornfisk.

 

Ord og billeder: Orla