L1020504

Geddetur til Vilsted Sø

Vi har nogle år afholdt geddepremieren ved den private Lille Sjørup Sø mellem Farsø og Strandby. Nu er der imidlertid kommet ny ejer og han har desværre afslået Simons forespørgsel om vi fortsat måtte fiske der én gang om året – Han lod dog en mulighed stå åben for, at vi måske kan få lov på et senere tidspunkt.

Så det krydser vi fingre for. Det er altid vemodigt at side farvel til et hyggeligt fiskevand – især fordi det er svært at finde et nyt lokalt geddevand med samme fine natur.

Vi valgte at prøve Vilsted Sø i stedet, selvom det er mere en fugle- end en fiskesø. Vi mødtes først ved klubhuset, hvor Benjamin og Sebastian fik udleveret (tætte) låne-waders og sammen med deres onkel Micky og hans ven Lee, startede vi fiskeriet ved p-pladsen i Vilsted, hvor Bjørnsholm Sø løber ind i søen. Drengene monterede et par 12 grams Toby-blink, som fisker tilpas højt i den genskabte, lavvandede sø og vi fiskede flittigt indtil frokost. Desværre uden fangst, men vi nød det stille og ganske lune vejr og lyden fra de mange fugle, især gæs, der holder til ved søen.

Efter en solid omgang pølsehorn og pizza-snegle bestemte vi os for at skifte plads og kørte ud til Odden midt på den langstrakte sø, hvor der for nogle år siden blev etableret en fin bro, der fører op til Ranum. Som det ses på billederne, fiskede vi fra de tre handicap-platforme, men her var gedderne desværre heller ikke i bidehumør. Vi havde dog fornøjelsen af at hilse på Christian (Born)Holm fra senior-bestyrelsen, som var ude for at svinge sin spejlrefleks med den lange linse.

Drengene var selvfølgelig lidt skuffede over det magre resultat trods en helhjertet indsats. Sebastian har stadig sin første gedde til gode. Forhåbentlig smiler heldet til ham, når vi senere på året udfordrer gedder og aborrer på Glenstrup Sø. – Mon der er nogen, der kan give os et tip om et godt og tilgængeligt geddested i Vesthimmerland?

 

Tekst og fotos: Orla