DSC1814

Først gaver og præmier. Så hornfisk og ørreder

Vi startede i klubhuset, hvor vi uddelte gavekort og storfanger-præmier, som vi ikke nåede i vinter pga.coronaen: Karl fik et gavekort på 300 kr. til shoppen ved Gunderup Fiskesø, (i stedet for den vanlige flaske 12 års whisky) fordi hans fine havørred vandt lodtrækningen blandt sidste års tilmeldte fangster. Der var desuden storfanger-præmier til Aksel (for 28 skaller fra Farsø Sø) og til Bastian (for fin put-ørred fra Lystfiskeriets Dag 2021). Karl blev også storfanger (2 regnbuer og en guldørred) - mens Sebastian, Benjamin, HP og Christian ligeledes var blandt årets storfangere, men de mødte desværre ikke op. Desuden var der velkomstgaver i form af en håndfuld blink til Bastian og Karl (og Mikkel, der også var fraværende) samt en pose ”lynskiftere” (= små svirvler med hægte) til alle.

Således begavede drog Karl, Aksel, deres far, Jesper samt Bastian og hans far, Klaus, plus Emil og undertegnede til Mariager Fjord for at fiske efter hornfisk og ørred. Solen strålede fra en klar, blå forårshimmel, fuglene kvidrede med mange, glade stemmer, landskabet var blevet lysegrønt og vandskabet var klart med krøllet overflade – og allerede ved ankomsten så vi hornfisk glimte parvis i overfladen!

Der var dog stadig ikke mange hornfisk på strækningen og vi måtte slide for føden. Karl blev – igen – dagens storfanger med sin første kystørred på godt og vel målet – fanget på et Stripper blink. Desuden mistede han en stor hornfisk helt inde i strandkanten. Emil fik to og Klaus en ”horn”, mens den gamle juniorleder også havde en hornfisk med hjem og genudsatte en større og en mindre ørred. Alle på Kobberbassen.