DSC0132-e1481743304778.jpg

Fisketure 2016

14/12-2016 Juniorerne laver masser af endegrej

Sidst på efteråret har en stor gruppe juniorer vanen tro brugt et par kreative klubaftener på spinnerbyg med vor fingernemme grejmester, Per Johannsen som instruktør og inspirator.

På fotoet ses vore velprøvede (og velroterende!) Mepps’er, som vi kan fremstille i 5 forskellige størrelser og i mange farver. Det er en farlig klassiker til en kostpris på kun 8 kr. stykket.

Der er også produceret en del Dobbelt-Mepps’er, som ikke findes i butikkerne. En farlig sag til gedder, laks og store havørreder – kostpris 12 kr.

Desuden har vi i år to giftige nyheder på programmet: Nemlig Kondom-spinneren i 14 gr. med krop i gul, rød eller sort slange. Det er nok er verdens mest effektive spinner til laks og prisen er kun 10 kr.

Sidst men ikke mindst har vi genfødt den gode, gamle – og for længst udgåede – ABU Spin-Up i forskellige krops- og blad-farver. Det er en farlig special-spinner til aborrefiskeri fra båd på dybt vand. Den koster også kun en flad 10’er.

Efter nytår glæder vi os til et par flittige aftener, hvor vi både klipper/hamrer/skælpræger to-farvede blink og desuden støber en række storfanger-blink til kyst, å og sø. Desuden støber vi synk i forskellige størrelser. Alt i lovligt hvidmetal, forstås!

I starten af foråret har vi også programsat et par travle wobler-weekends, hvor juniorerne kan vælge mellem små Rapala- og Niels Master-modeller, små lækre kystwoblere eller som noget nyt i år: Jerkbaits.

Det bliver ekstra farligt at være fisk i Vesthimmerland og omegn i det nye år. Efter aftale er voksne medlemmer af TÅL velkomne til at lege med!

21/11-2016 Fiskegårdens P&T

_dsc0052

6/11

Der stod egentlig NM 4 og medefiskeri efter fladfisk på programmet, men arrangørerne fra juniorafdelingen i Sæby aflyste. Så i stedet gennemførte vi den P&T-tur, som vi selv aflyste for nylig. Jannik, Oliver og Emil’erne M og F var tilmeldt sammen med Emil Ms mor, Jane.

Vejret var råt og vinterligt: 1½ plusgrader, iskold kuling fra NØ og vedvarende støvregn . Det var koldt for fingre og tæer, men de fire gutter var godt klædt på og fiskede med hætten oppe og med vinden i ryggen.

Der er næsten fangstgaranti i den lille familiesø og trods polar-vejret bed regnbuerne ganske villigt på både orm og Powerbait. Jannik blev dagens storfanger med 4 regnbuer på Powerbait, hvoraf de tre blev genudsat, Emil F fik 3 på orm og mor Jane 1, mens Emil F fangede 1 regnbue og en aborre. Oliver havde fat i flere fisk, men de ville ikke med på land.

7/11-2016 Geddetur til Søttrup P&T

_dsc0029

Søttrup P&T nord for Hornum blev lukket ned for nogle år siden, men nu er tanken, at den skal startes op igen til foråret. Mens de udsatte regnbuer for længst er opfisket, har nogle gedder – udsat som ”skraldemænd” – overlevet, således at der nu er et væld af smågedder i søen.  Den nye ejer, Dennis, vil gerne have tyndet ud i geddebestanden inden der igen skal udsættes regnbuer og han inviterede derfor juniorafdelingen for at hjælpe til med opfiskningen.

Interessen var stor og vi mødte frem med 10 juniorer og 5 voksne. Det lykkedes os at lande 8 mini-gedder og det interessante var, at alle blev fanget på flashfluer og fluegrej. Hverken spindere, blink og woblere i alle størrelse og farver fristede de små gedder – kun fluerne. Forstå det hvem der kan!

_dsc0033

Anders Laursen fiskede efter gedder med flue for første gang og det lykkedes ham at lande 6 af de otte gedder, så han blev selvfølgelig dagens ubestridte storfanger. Desuden var der en gedde til Brian og Christian Bornholmer.

4/9-2016 Karpetur til Dvergetved Fiskepark

Emil R med dagens største karpe blandt Trenddrengene

Søndag den 21. august deltog brødrene Jeppe og Kasper samt vore to Emil’er med efternavnene Mogensen og Rostrup. Brødrenes far, Allan og Emils M’s mor, Jane, var chauffører, da Orla havde lovet sig væk til et større Flat Coat (hunde-)træf ved Hadsund hele weekenden.

Desuden deltog tre juniorer fra Brønderslev.

Alle vore fire friske gutter fik lidt riv i snøren:

Jeppe fangede 6 karper, mens lillebror fangede 2 karper, 2 regnbuer på 1½ og 2 kg plus 1 skalle.

Emil Rostrup fangede 2 karper inkl. dagens største samt 2 regnbuer, mens Emil M brillerede med 9 karper

Emil M med en af sine ni karper

1/6-2016 Juniorafdelingen på hornfisketur til Mariager Fjord

046

Daniel, Emil samt Jeppe og hans fiskekammerat, Patrick Nielsen, var tilmeldt hornfisketuren.

Vinden var i sydvest, så vi valgte sydsiden af Mariager Fjord. Vi prøvede først ved Dania og siden ved pynten ved rastepladsen 1½-2 km. vestligere.

Emil og Jeppe fiskede med vandprop og flue og fangede henholdsvis 3 og 1 hornfisk, mens Daniel og Patrick prøvede med blink og silketråd, men uden fangst.

Hornfisketuren plejer at være en af vore succes-ture med gode fangster, men i år var det, som om vi var for sent ude og vi så ingen legende fisk i overfladen, som vi plejer. Så vi må overveje at flytte hornfisketuren til først i april næste år.

30/6 -2016 Masser af fisk på Lystfiskeriets dag

DSC_0668

Siden starten for 10 år siden har juniorafdelingen fejret Lystfiskeriets Dag med hyggeligt familiefiskeri sammen med Lene og Karl Emil fra Gunderup Fiskesø. Selvom vejret var køligt og blæsende og samtidig faldt sammen med både pinseferie, konfirmationer og lokale byfester, var tilslutningen til arrangementet ganske flot med 14 børn og unge plus 12 pårørende.

DSC_0618

 

Fiskene i de to klarvandede søer var også med på spøgen og de 14 juniorer alene landede 23 fine regnbuer, heraf 5 over fire kilo, plus en tigerørred på 1,35 kilo. 17 årige Andreas Sloth var i en klasse for sig med sin fluestang. Ikke blot landede han dagens største fisk på 5,2 kilo – men yderligere tre af dagens største regnbuer ud af i alt syv på sight-fishing med en lille olivengrøn nymfe med guldhoved på forfanget. En del af forklaringen er, at Andreas til daglig er ”halvprof” som elev på Fiskelinjen på Aalestrup Naturefterskole og at han samtidig er en hyppig gæst ved Fiskesøen. Så øvelse gjorde tydeligvis mester og han løb naturligvis med førstepræmien sponseret af Gunderup Fiskesø.

 

DSC_0653Andenpræmien tilfaldt junior-medlem Jeppe Svendsen for endnu en grov regnbue på 4,35 kilo, mens en anden gæst, Jannik Olsen, blev treer for den nævnte tigerørred. En andet Trend-junior, Emil Mogensen, fangede 5 mindre, men flotte regnbuer, mens de fire fiskepiger, Mia, Michaela, Liv og Pia alle fik fisk på knap kiloet – og takket være Sportsfiskerforbundets gavmilde sponsorer, var der trøstepræmier til alle de unge.

Den hyggelige dag sluttede omkring grillen, hvor der var god afsætning på de gratis pølser og sodavand. Juniorafdelingen fik også kontant udbytte af det vellykkede arrangement, idet der forhåbentlig er tre nye medlemmer på vej.

DSC_0658

Tekst og fotos: Orla Bertram-Nielsen

Juniorerne vinder NM3 ved Sjørup sø

NM 3 var arrangeret af Trend-juniorerne og foregik ligesom sidste år ved smukke, klarvandede Sjørup Sø nær Gatten. Vore gutter var derfor på hjemmebane og vi havde samtidig 8 tilmeldinger, nemlig Emil, Tim, Aron, Anders KL, Lasse, Kasper, Jesper og Bjarke med Per Johannsen og Kristian Christensen for turledere.

Brønderslev stillede kun med 2 drenge, mens Hjørring desværre måtte trække sig helt, fordi deres eneste tilmeldte måtte en tur på skadestuen aftenen før. Så Trend havde faktisk vundet på forhånd og levede flot op til favorit-værdigheden:

Anders KL fangede 1 gedde, 1 aborre og 4 skaller, Bjarke 3 aborrer og 2 skaller, Kasper fangede 4 aborrer og 5 skaller og Lasse fangede 1 skalle. Dermed blev Anders dagens storfanger og vi fangede både de fleste og de største fisk inden for alle 3 arter og scorede dermed 300 points + 90 points for plettere i de afsluttende præcisionskast.

Per var dog bekymret pga. den ringe geddefangst. Der er for mange, der bruger søen som spisekammer, og drengene fandt da også nær bredden et gemt garn, der var klar til søsæning. Hvis der fjernes for mange rovfisk, er der risiko for, at antallet af skaller eksploderer. Herved klan vi ende med en algefyldt, grumset sø uden samme rekreative værdi.

Fotos: Per Johannsen

Geddepremiere den 1. maj

Pænt fremmøde og gode fangster. Det kunne være overskriften, da vi afholdt årets geddepremiere ved den ”hemmelige sø”, som vi besøgte for første gang. Der var tilmelding fra Lasse, Emil, Tim, Daniel, Jeppe og Kasper. Desuden Per Jonannsen med for at teste sine woblere og Malene (som lånte Tim sit grej, fordi hans hjul var brændt sammen) samt Simon de første par timer.

Vi fangede tilsammen 10 mindre gedde, med den største på 65 cm til Kasper. Han fangede også den næststørste på ca. 55 cm. Begge på spinner. Lasse fangede den næststørste på ca. 60 cm. på en hjemmelavet wobler, Emil fangede 3 gedder mens Tim og Daniel fangede en gedde hver. Endelig fangede Per to gedder.
139

– Jeppe måtte opgive fiskeriet, fordi foringen i stangens topøje var tabt, så linen blev raspet over. Han var således den eneste, som ikke fik fisk. Vi håber at kunne vende tilbage til den hemmelige sø næste år og satser på, at de større gedder er sultne næste gang.

Fjordgående fjeldørred til Tim – Kysttur

13001169_10153381207842136_3307258829169605198_n
En lille flok Trend-juniorer med Simon Sørensen som tovholder var i søndags på årets første kysttur, som gik til den hjemlige, vesthimmerlandske del af Limfjorden. Det blev en mindeværdig dag, idet Tim Groen fangede en vaskeægte fjeldørred på 3,2 kg. og 65 cm. lang. Fangsten er helt usædvanlig, idet havgående fjeldørreder er hjemmehørende i bl.a. Nordnorge og i Grønland.

Tims fjeldørred ersikkert undsluppet fra et lokalt dambrug, måske ved Trend Å, hvor arten produceres til udsætning i p&t-søer. Der er således tidligere fanget enkelte mindre fjeldørreder i selve åen.
12987008_10153381207427136_8201529905837553347_n

Tim genudsatte desuden en havørred lige under målet. Daniel Madsen og foreningens ”voksenjunior”, Benny Møller, fangede begge en havørred på 43 cm. og de genudsatte desuden en undermåler hver.

Alle fiskene blev fanget på hjemmestøbte kystblink fremstillet på vinterens klubaftener – og alle tre fangede deres første kystørred nogensinde. – En fantastisk tur. Synd at der ikke var flere tilmeldt!
13006651_10153381207182136_7963250960040545841_n
12998504_10153381207732136_1227546625956769223_n

 

NM2 Ved Bouet/Aalborg Havn

 

I april er der altid de del juniorer, som skal konfirmeres eller være gæster ved konfirmation. Derfor kniber det tit med antallet af tilmeldte på turene.

Således også ved anden runde af de Nordjyske Mesterskaber for juniorhold – NM 2 – der som sædvanligt foregik ved Aalborg/Nørresundby Havn. Juniorafdelingen fra Hjørring kunne af ovennævnte grund ikke stille hold, så det blev til en dyst mellem Trend og Brønderslev.

Vi havde til gengæld et rimeligt pænt fremmøde bestående af 5 juniorer, nemlig: Emil, Aron og Rasmus samt Kasper, Lasse og Christian med fædre – og med Brian som tovholder.

Der var kun få sild i havnen. Trend fangede i alt 9 mod 8 til Brønderslev, som dog også fangede en hornfisk og en havørred under målet. Desuden havde vennerne fra Brønderslev flest træffere i kastekonkurrencen. Så selvom der var tæt løb, vandt de NM2 og dermed de fine udsatte præmier fra Brasholdt.

Storfanger hos Trend blev Aron med 4 sild, mens Kasper fangede 3 sild og en undermålshavørred og der var 1 sild hver til Lasse og Emil.

Trend vandt knebent NM 1

025

De Nordjyske Mesterskaber i lystfiskeri for juniorhold (NM) fortsætter, selvom initiativtager Jørgen Jakobsen stoppede som arrangør efter mere end 20 år ved roret. Besvarelsen af skriftlige spørgsmål er dog indtil videre stoppet i det nye koncept og der uddeles præmier (sponsoreret af den store grejbutik Brasholt i Hjørring) til det vindende hold efter hver af de fire runder af NM.

Vi mødtes palmesøndag ved det gamle elværk i Bindslev, hvor vi startede med sprøde rundstykker og lækker smørkage, som værterne fra Hjørring-foreningen havde købt ind. Juniorer fra Brønderslev, Trend og selvfølgelig Hjørring var mødt op, men desværre ingen fra Sæby, som efter sigende mangler juniorer for tiden. Vore anstrengelser med at få nye klubber som Frederikshavn, Waders og Hobro med er heller ikke lykkedes. – Påskeferien har nok også reduceret antallet af deltagere, så det var en forholdsvis lille gruppe, som var mødt frem. Fra Trend var det Daniel, Emil, Jeppe og Kasper, der havde tid og lyst til at lege med.

De tre hold fordelte sig langs de010n nedre del af herlige Uggerby Å, der slynger sig lystigt med masser af spændende høller i en snæver dal – næsten en canyon. Vi havde dog kun fisket en lille time, da Jeppe fik overbalance og havnede i åen og tog rigeligt med vand indenbords i sine neopren-waders. Heldigvis kunne vi hjælpe ham med lidt tørt skiftetøj, så han var hurtig frisk igen.

Selvom vi fiskede på 3 forskellige pladser, mærkede vi ingen fisk. En del af grunden var nok, at vandstanden var temmelig lav og vejret lidt for godt med masser af sol. En af de voksne genudsatte dog en nedgænger og der blev mistet et par mindre grønlændere og set en blankfisk springe.

Trend vandt dog dagens dyst, selvom vi hverken landede fisk eller ramte plet under de afsluttende præcisionskast. Til gengæld opsamlede vi uden diskussion mest skrald, hvilket gav 50 points og vore fire gutter blev derfor præmieret med hver sin ”lykkepose”, der indeholdt en Vibrax spinner, et Hansen kystblink, en Rappala wobler og en fin rejeflue. Hjørring blev toer med 25 points for næstmest skrald og 20 points for en enkelt træffer under kastekonkurrencen. – Så det blev trods alt en vellykket dag.

Skrappe juniorer (6/2-2016)
20150707_201716-800x450Hos ”Smoltene”, alias Trend Å Lystfiskeriforenings juniorklub, kårer vi som bekendt ”Årets Junior” blandt klubbens medlemmer. Den ærefulde titel tilfaldt denne gang 15-årige Emil Mogensen fra Aalestrup med den begrundelse, at han er en rigtig god kammerat, der altid er parat til at hjælpe klubbens nye medlemmer. Han deltager også flittigt i ”Smoltene”s mange aktiviteter ude og inde og er selv en blevet en dygtig lystfisker. I 2015 deltog han i øvrigt for første gang på forbundet berømteJuniorlederkursus på Aalestrup Naturefterskole.
DSC_0616

Emil fik derfor overrakt årets største præmie, et lækkert Lamson fluehjul sponsoreret af velkendte The Fly Company der er Danmarks største grossist i flue-ting. Foreningens dygtige grejinstruktør, Per Johannsen, supplerede traditionen tro med et fantastisk smukt blink med inskriptionen ”Årets Junior 2015”.

Emil

Instruktør Per Johannsen overrækker Emil ”Årets Junior-blink

”Smoltene” har også en anden krævende konkurrence kaldet ”Tre i Trend”. Her gælder det om at fange tre havørreder i åen i sommersæsonen. Heraf skal en være fanget på orm, en på flue og en på spin. – en præstation som selv mange voksne lystfiskere  har svært ved at leve op til. Men det kunne Anders Kruse Laursen, Vr. Hornum – i øvrigt for andet år i træk – og han blev præmieret med et par lækre fiskebukser sponsoreret af  vore gode samarbejdspartnere, Gunderup Fiskesø.

Endelig fangede unge Lasse Viborg, Vr, Hornum, årets største ”junior-havørred” på hele 3,2 kg og 66 cm. lang. Den flotte fisk faldt for en af hans hjemmelavede spinnere. Tilsammen fangede de gæve ”smolter”  en snes havørreder i Trend Å i den mindeværdige fiskesæson 2015.