DSC_0042-e1404044818157.jpg

Fisketure 2014

17/11 – Geddetur til Vilsted og Sjørup

Lasse, Anders KL, Emil, Christian, Kasper og hans mor, Marlene samt Per, Brian, Magnus og Orla tog på testtur til Vilsted Sø, der nu har eksisteret i 8 år. Vi startede ved P-pladsen ved Bjørnsholm Ås udløb i Vilsted. (Samtidig ankom 3 polakker, ligesom 2 danske lystfiskere sejlede ud i en lille jolle. Så det er en populær fiskeplads).

Vi fangede nu ingen gedder, men Anders, Lasse og Christian medede dog nogle mini-aborrer i åen. Siden prøvede vi fra Odden ved Munk Sjørup, hvor den nye bro over søen nu næsten er færdig – men heller ingen gedder her.
DSC_0007

Efter 1½ time kørte det meste af holdet til Sjørup Sø, hvor vi fiskede i syd- og vestenden. Igen uden fangst – hvor vi dog savner vor båd i søen! Vi sluttede med at indsamle en masse skrald, som nogle ”søsvin” desværre havde efterladt på bredden.

29/11 – Gunderup Fiskesø

Vi sluttede fiskesæsonen med en ekstra fisketur til vor gode nabo, Gunderup Fiskesø. Igen med et flot fremmøde: Andreas Marco og vor nye fiskeven, Anders Sørensen, Anders Kruse med venner Malthe (der forhåbentlig bliver medlem), Casper Kærgaard, Emil Mogensen med sin mor, Jane samt Kasper og Jeppe Svendsen med deres mor, Marlene

Det er frisk, at mødrene gider at tage med (mændene er på jagt). Bliv ved med det. Flere er velkomne.
DSC_0036 (1)

Meget tyder også på, at vi har et ivrigt kuld af nye juniorfiskere på vej. Nogle fiskede flittigt med både Powerbait og orm, både stationært og mobilt, andre prøvede med flue og boble/bombarda, eller blink, spinnere og woblere og et par stykker med flue. Desværre var ørrederne ikke i bidehumør og drengene landede kun 3 fisk: Jeppe blev igen storfanger med en regnbue på  1,7 kg og ligesom sidst tæt fulgt af Andreas Marco med en regnbue på 1,5 og …….Marlene fik desuden viklet sin line i en sløv fisk, som formodentlig var syg, og ”lassoede” den i land…

27 regnbuer til 11 juniorer
DSC_0080

11 friske juniorer og 5 voksne var tilmeldt 4-timers turen den 9. november til ”Julianes P&T” alias Fiskegården hos Lise og Niels i Hvalpsund.

De yngste flokkedes ved Børnesøen, hvor der er masser af små, fine portions-regnbuer og næsten fangstgaranti.
DSC_0087 (1)
Dagens to storfangere valgte dog at fiske i Voksensøen, hvor ørrederne er færre men til gengæld betydeligt større. Jeppe Svendsen satte her ny personlig rekord med en superfin regnbue på 4 kg samt en på 2 kilo. Andreas Marco var lige i hælene på ham med en kampstærk fisk på 3,5 kilo samt 6 mindre regnbuer.
Fiskegården sponsorerede et par flotte præmier til de to storfangere.
Det bedste var dog, at alle ”smoltene” fangede mindst en fisk hver og tilsammen fik de 11 juniorer en suveræn fangst på 27 regnbuer.

foto

Molefiskeri ved de Nordjyske Mesterskaber

Ved den tredje runde af de Nordjyske Mesterskaber for juniorhold, NM 3,var der god, gammeldaws mole-mede på programmet. Det foregik som de foregående år fra molerne i Hirtshals.DSC_0045Der blev fanget adskillige skrubber op til 40 cm, en hel del rødspætter og en enkelt ising af de fire hold fra henholdsvis Sæby, Hjørring, Brønderslev og Trend. Desuden blev der landet nogle havkarusser, et par lodder, en skægtorsk , en knurhane samt en masse hvillinger under målet.
Der indgår desuden en konkurrence i præcisionskast med spinnegrej, ligesom der skal besvares en række skriftlige spørgsmål, trækkes 1000 gram mod en digitalvægt og udføres praktiske opgaver, bl.a. knudebinding.
DSC_0035
Gutterne fra Brønderslev fører stadig årets NM med 11730 points foran Sæby med 10900 points og Hjørring med 10010 point, mens Trend dumpede fra anden til fjerdepladsen med 10005 points, men som det fremgår, er der meget tæt løb mellem de fire hold.
Sidste runde afholdes ved Ryå i starten af oktober. Jørgen Jakobsen, der startede NM for over 20 år siden, er stadig en ultra-populær tovholder for det spændende arrangement.

Vi har modtaget en flot fangstrapport fra Lasse Viborg:
Hej Orla 
Her et billede af vores makreller fanget i aftes fra MS Solea i farvandet ud for hvide sande. Det var min far, min lillebror Peter og mig der fangede i alt 33 stk makrel. Det var sjovt at fange makreller, de fightede mega godt er begge drenge enige om. Vi beklager vi ikke har et bedre billede, men da kutteren vi var med gyngede en del og der var livlig aktivitet ombord(og mor som ikke fiskede, var optaget af at forfodre) glemte vi alt om fotos. vi har lært en del af turen og kan være bedre forberedte til næste gang, men det var en rigtig god tur.
mvh
Lasse Viborg og familie
image
Karpesjov i Dvergetved

Anden runde ud af fire i Nordjyske Mesterskaber for juniorhold (altså NM 2), som i år kan fejre 20 års jubilæum, foregik forleden ved populære Dvergetved Søpark nordvest for Frederikshavn. Tjek stedet på www.dvergfisk.dk

Søparken består af en hel række søer, som til dels er indbyrdes forbundne med masser af plads og beliggende i et naturskønt område. Ud over flotte, fede, blanke regnbuer findes en spændende bestand af spejlkarper, som yngler i søerne i de somre, hvor vandet bliver varm nok.

For at karperne ikke skal blive for talrige, inviterer Søparkens ejer, Niels Pontoppidan, de deltagende hold i NM – denne gang juniorer fra Brønderslev, Sæby, Hjørring og Trend samt deres ledere – til at opfiske så mange karper (og rudskaller) som muligt, for sidst på dage at flytte fangsten til en særlig, isoleret karpesø.

DSC_0019DSC_0042

Niels sørger endda for, at karperne bliver forfodret med majs, så de er præget på dette agn og på dagen roterer holdene på de angivne pladser.

De unge havde en herlig dag og fangede 4-5 forskellige årgange af spejlkarper. Brønderslev vandt dysten foran Hjørring, Sæby og Trend. Efter de første to runder fører Brønderslev med 7815 points foran Trend med 6705 points, Sæby med 6480 og Hjørring med 6445 points. Altså er der stor jævnbyrdighed før de sidste to runder, der foregår til efteråret.

En af lederne fra Sæby-foreningen, Flemming Harboe, landede i øvrigt under fiskeriet en fantastisk græskarpe på 10,5 kg. Den var 91 cm. lang og med en omkreds på 50 cm. Se billedet.

NM 1, 2014

Den 18. maj afholdt vi NM 1 – altså første runde i de Nordjyske Mesterskaber for Juniorhold.

 

Vi dystede mod juniorer fra Hjørring, Brønderslev, Sæby – og i år deltog også unge fra ”Pirken” i Aalborg.

DSC_0511

Vi fiskede i Limfjorden; Nogen wadefiskede fra stranden ved Bouet, nogen ved Nørredybet (hvor de fangede mange hornfisk), men de fleste, bl.a. Trend) fra havnen i Nørresundby, hvor vi fangede pænt med sild, hornfisk og ålekvabber.

 

Trends hold bestod af de to brødre Jeppe og Kasper samt Christian, Anders, Lasse – og som I kan se af det vedhæftede skema, gjorde de 5 fyre det fremragende, så vi endte på en flot andenplads.

 

DSC_0519

Det giver forhåbentlig endnu flere af vore juniorer lyst til at være med til NM 2, der foregår søndag d. 22. juni., hvor vi skal dyste i KARPEFISKERI VED DVERGETVED.

 

Vi har en masse dygtige juniorer i klubben og vi kan komme helt til tops i år, hvis I TRÆNER LIDT I PENDULKAST DERHJEMME. Her er masser af points at hente.

 

Foreløbig gælder det LYSTFISKERIETS Dag ved Gunderup Fiskesø NÆSTE SØNDAG KL. 10. Husk at én junior under 15 år fisker GRATIS ifølge med en betalende voksen – og der er rabatter til alle andre – samt flotte præmier til de 3 største fisk og dagen slutter med gratis grillpølser og sodavand.

Mange sild på juniorturen
20. april 2014

På årets juniortur efter sild valgte vi som vanligt Aalborg Havn. Emil og hans far samt Orla, Brian og Jonas Høholt var med på turen. Vi ramte første plads ved Nørresundby kl 8.30. Her huggede sildene ikke og kajen blev tyndere befolket op ad formiddagen. Et tip fra en af Orlas bekendte fik os til at skifte plads. Allerede da vi drejede ind og parkerede på havnenkunne vi se bøjede stænger, skinende sild og forfang flyve op over kajen. Stængerne blev samlet og her var der sandelig sild til os! De gjaldt sommetider om at kaste langt og få lod og forfang i rette dybde for at finde sildene, mens de på andre tidspunkter huggede få meter fra kajen. Sildene var ikke i samme antal som på sidste års tur, men alligevel nok til at vi landede cirka 100 flotte sild tilsammen. Emil var eneste junior på turen og blev dermed storfanger med 12 sild. Vi takkede af fra havnen kl. 14 med vind i håret og godt med skæl på fingrene.
_MG_3010__MG_3019_

Super geddetur til Gudenå

geddetur1 (800x536)Fra venstre: Lasse, Magnus og Emil præsenterer deres fine gedder

Juniorerne fra Trend har i mange år haft et fornemt samarbejde med juniorafdelingen i Bjerringbro omkring udveksling af fiskevand og det ser heldigvis ud til at fortsætte. Midt i februar mønstrede vi 12 deltagere til den årlige geddetur til den store, spændende år, fordi både vor junior- og vor ungdomsafdeling ”Grilsene” deltog sammen med turleder og et par chauffører.

Der blæste en hård vind fra vest-sydvest og især sidst på dagen faldt der en del regn. Til gengæld var der 5 graders varme og en ideel vandføring. Bjerringbro servicerede os med to kyndige guider, Rasmus (som har fået job hos Gunderup Fiskesø) og hans fiskekammerat Johannes. Vi parkerede ved marinaen i Ulstrup ved 10.30-tiden, hvor vi efter en kort orientering blev delt op i to grupper, som gik op- og nedstrøms.

Gedderne var i bidehumør: Først landede Magnus Heltboe en gedde på ca. 60 cm. og kort efter havde Andreas Marco et godt hug. Lidt senere landede Emil Mogensen en fin gedde på 75 cm (Ny PR = Personlig Rekord), som han satte ud igen og en time senere fik han en ”keeper” på 72 cm, som var dybt kroget. Sidst men ikke mindst fangede Lasse Viborg fin første gedde nogensinde og det var samtidig dagens største ”juniorgedde” på 78 cm, mens Johannes genudsatte en på ca. 4 kg.

SAMSUNG
Christian “Bornholmer” med 83 cm fluefanget gedde.

Efter frokost kørte vi op og fiskede ved klubhuset i Bjerringbro by. Her genudsatte vort nye Grilse-medlem, Christian ”Bornholmer ”, en fluegedde på 83 centimeter, inden juniorleder Leo Thorup satte trumf på med en fuldvoksen genudsætter på ca. en meter. – Tusind tak for glimrende guidning! – Vi glæder os til at kunne gøre gengæld over for Bjerringbros juniorer, når de kommer til Trend senere på året for at jagte opgangsørreder.