DSC 0690

Elever fra Haubro Friskole først ved fiskevandet

Elever fra Haubro Friskole først ved fiskevandet

Juniorafdelingen har skruet op for ambitionerne og søsat et stort fiske-projekt: Vi har nemlig inviteret alle 4. klasser i Vesthimmerland Kommunes 12 kommuneskoler og 5 friskoler på en fisketur – Efter først til mølle-princippet i løbet af efteråret - og med noget nær fangstgaranti! Hvis alle skoler tager imod indbydelsen, involverer det cirka 500 børn og 50-60 lærere!

Haubro Friskole var straks med på ideen og i onsdags hoppede en snes elever på cyklerne med skoleleder Jens i spidsen og satte kursen mod Farsø Sø i det fineste sensommervejr. De fleste af børnene havde selv adgang til fiskegrej og både Jens og juniorklubben supplerede med lånegrej, så alle kunne være med.

Efter lidt forfodring med majs kom der gang i skallerne. Mange af eleverne havde aldrig prøvet at fiske før, men alle blev grebet af stemningen og de fleste fandt hurtigt ud af både kaste- og fisketeknik, mens de voksne var travlt beskæftiget med klare line-filteri og knude-binding etc.

Praktisk talt alle fangede fisk og det var vist Aksel, der blev dagens storfanger med 17-18 rudskaller – men pigerne holdt sig ikke tilbage og viste masser af tæft og talent. Flere af dem brillerede med flere end 10 skaller.

Så der var højt humør, da eleverne igen hoppede på cyklerne for at trille tilbage til Haubro – og der var utvivlsomt en del, som havde fået lyst til at svinge fiskestængerne igen. Så mon ikke et par af de mest entusiastiske finder frem til vor lille juniorklub i Trend Å Lystfiskeriforening, hvor vi jo har fiskeri på skemaet hele tiden.

  1. Fiskeriet i Farsø Sø kræver som det fremgår af skiltet en skriftlig tilladelse fra Vesthimmerlands Kommune (se foto) – og juniorklubben værdsætter det gode samarbejde! - Se også Trend å Juniorafdelingen på facebook.