IMG 1201

19.september - Glenstrup Sø

For tre år siden genstartede vi en årlig tradition, nemlig en bådtur ud på store, dybe Glenstrup Sø - og fangsterne af både gedder og aborrer var som regel pæne. Så nu det er igen blevet en tradition med en trolling-tur på den østjyske perle.

Derfor arrangerede vi i år to ture - men måtte aflyse den første pga. lidt for friskt vejr. Anden gang var til gengæld lykkens gang og her var vejret næsten lidt for godt med strålende septembersol og nærmest vindstille.

De to brødre Mads og Simon var ombord på Per J’s båd, mens jeg havde HP og Christian med i min gamle Flipper-jolle. Christian har været med de seneste tre år og elsker søen, mens de tre andre gutter var med for første gang - men næppe sidste.

Vi måtte desværre opgive fiskeriet på favorit-pladserne i den østlige ende pga. en tyk algesuppe. En bekymrende udvikling for den tidligere så fine, klarvandede sø, der nu åbenbart belastes af for mange næringsstoffer. Forhåbentlig vil de ansvarlige politikere straks gå i gang med at finde en bæredygtig løsning!

Vi fiskede primært mellem Gettrup Odde og den vestlige Sommerhus-odde på 3-5 meter vand langs søens nordbred og vi fangede tilsammen 15 aborrer og to gedder, hvoraf halvdelen af fiskene blev genudsat.

Tusind tak til Hobro Sportsfiskerforening, fordi juniorerne kan fiske gratis

Simon fangede og genudsatte årets største og flotteste juniorgedde på 98 cm og anslået 8 kg. Han blev selvfølgelig turens storfanger.

Mads fangede 6 aborrer. Her den største på 32 cm

Christian mistede desværre en større gedde, mens han genudsatte denne halvmeters fisk.

HP fangede denne fine aborre-doublet på 30 og 32 cm

 

 

Tekst og fotos af HP og Christian = Orla

Fotos af Simon og Mads = Mads og Simon